Sudenkehto uutiset

Sudenkehdon uusi laulaja julkistettu!

Sudenkehdon laulajahaku on nyt päättynyt. Tästä päivästä lukien Sudenkehdon lauluja luotsaa JJ Mustonen. 


Tervetuloa yhtyeeseen!

Haastattelussa Sudenkehto – "Heti aluksi oli selvää, että laulukieli on kotimainen härmä"

Tekijä Metalliluolan toimitus - 31.8.2023

Kotimainen rockia ja metallia yhdistelevä Sudenkehto vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: Sudenkehto
Yhtyeen genre: Rock vivahteinen melodinen/melankolinen metalli
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Nico: Laulu
Jake: Kitara, taustalaulu, koskettimet
Baze: Kitara
Otto: Basso
Juho: Rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Yhtyeemme on akselilta Pohjanmaa/Etelä-Pohjanmaa, eli osa porukkaa on Vaasasta ja osa Seinäjoelta. Seinäjokiseksi bändiksi meidät virallisesti varmaankin luetaan.
Yhtyeenne esikuvat: Jake ja Baze: "Emme tiedä onko yhtyeellämme varsinaista esikuvaa, mutta kaikki jäsenemme kuuntelevat metallia laidasta laitaan. Ihan sieltä äärimmäisestä metallista kevyempään. Tietenkin täytyy sanoa, että ainakin kitaristi kaksikon yhdeksi kovimmista bändeistä täytyy ehdottomasti nostaa pohjoisen pojat Muhokselta/Oulusta eli Sentenced. Kyllä meillä kummallakin nosti ja nostaa vieläkin senareiden musiikki ja sen melankolia ja musta huumori käsikarvat pystyyn, on se yhtye niin rakas kummallekkin!"
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Sudenkehto perustettiin lokakuussa 2022 vastapainoksi Jaken kyllästyttyä soittelemaan covereita.Jake: "Bazen kanssa oli jo vuosi ennen Sudenkehdon perustamista käyty keskustelua bändin perustamisesta, mutta silloin olin vielä kiinni toisessa projektissa. Vuosi hiljalleen kului ja mun hypättyä pois cover bändistä alkoi kiivas viestien vaihto Bazen kanssa, jos laitettaisiin hynttyyt yhteen ja alettaisiin tehdä ihan omaa musiikkia, omalla twistillä."

Jake: "Heti aluksi oli selvää, että laulukieli on kotimainen härmä. Ajateltiin siinä, ettei jaksa alkaa englanniksi vääntää biisejä, koska ne hukkuisi vaan siihen tuhansien ja taas tuhansien englanninkielisten bändien joukkoon ja ainakin itselle suomeksi sanoittaminen oli luontevaa ja helppoa"

Baze: "Meillä oli kummallakin nippu biisejä, tuhottomasti raakileita ja uusiakin tulossa, niin ajateltiin niputtaa ne yhteen ja alkaa tekemään omankuuloista suomenkielistä juttua sillä omalla twistillä"

Jake: "Mulla on kokemusta eri bändeissä ja projekteissa olosta jo kymmeniä vuosia ja ajattelin, että alkaa nämä coverit riitämään ja haluan tehdä jotain omaa, mistä ehkä joku muukin voisi tykätä, joka tietenkin olisi vaan pelkkää plussaa. Suomenkielistä juttua. Oon soittanu niin extreme metal bändeissä, kuin cover bändeissäkin ja halusin jotain uutta omalle kohdalle ja tämä oli nyt se uutta"

Jake: "Jäsenet bändiin löytyi suhteellisen nopeasti mm. Muusikoiden.netin wanted palstan kautta. Ensin löytyi rumpalimme Juho jo parin viikon aikajanalla ja sovittiin Juhon kanssa, että voisimme kokeilla yhtä biisiä, minkä minä olin säveltänyt. Juholla oli oma pieni treenikämppä ja hilasimme Bazen kanssa läppärit ja plugin kitara soundit ja alettiin vaan soittamaan. Siinä soiteltiin sitä yhtä kappaletta ja paria coveria ja huomattiin, että saatana, tässähän kemiat niin musiikillisesti, kuin muutenkin synkkaa ihan helvetin hyvin. Oli selvää, että Juhosta tulee meidän rumpali, koska jätkä on niin jämpti ja taitava soittamaan"

Baze: "Juhon kanssa oli heti kemiat kohdillaan, kun päästiin vetämään ekat treenit kolmistaan, oli päivänselvää, että hommaa jatketaan siitä ja etsitään loput soittajat bändiin"

Jake: "Tästä ei menny kuin viikon verran, niin yhteyttä otti Nico, tuleva laulajamme. Hänen kanssaan toimimme samoin, kuin Juhon kanssa. Eli tässä tapauksessa koelaulu. Mies Vaasasta Seinäjoelle, auton kyytiin ja nokka kohti Juhon treenistä. Suoraan sanottuna kaikki oli "monttu auki", kun Nico aukaisi ensimmäisen kerran lauluäänensä. Tässäkin vaiheessa ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, meinaan soundi oli aivan uskomaton ja tyyppinä Nico on äärimmäisen mukava heppu! Jos Nicolla on vahva ja tulkitseva puhdas ääni, niin leukoja lokasautti vielä enemmän ammolleen se, että Nicolla on aivan jäätävän hyvä örinä soundikin! Tässä mietittiin, että meillä on musikaalinen kenttä täysin avoin ja laulajan puitteissakin voimme tehdä musiikillisesti mitä huvittaa. Ei ainakaan jäisi laulajasta kiinni!"

Baze: "Hieman myöhemmin sitten otin Ottoon yhteyttä, koska olimme vailla alarekisterin taitajaa. Eka koesoitto Oton kanssa ja se oli siinä. Otto otti täysin paikkansa tässä bändissä, kaikin puolin mukava tyyppi kun on, ja basson varressa juuri meidän musiikkiin sopiva soittaja"

Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Baze&Jake: "Tavoitteet ovat kunnianhimoiset. Emme siis soita vain treenikämpällä omaksi iloksi silloin tällöin, vaan suuntamme on jyrkästi ylöspäin. Tietenkin lähtökohtana on tehdä musaa mistä itse diggaa, mutta siinä sivussa on mukavaa, että jokin muukin diggaa. Olemmekin saaneet todella hyvää palautetta kummastakin singlestä, niin Pahuuden Riivaamasta, kuin Uneen Haudatusta. Soittokertoja on tullut Spotifyssä ihan mukavasti ja musiikkivideollekkin ihan kiitettävästi. Täytyy muistaa, että olemme suurelle yleisölle ihan tuore bändi, joka julkaisi vasta kaksi sinkkua.Tavoitteena on myös fanipohjan kasvattaminen ja siirtyminen keikkailuun, kunhan koko ensimmäinen 5 kappaleen EP julkaistaan nyt Perjantaina 1.9.2023. Meiltä on tulossa myös syksyn/talven mittaan lisää pienjulkaisuja, musiikkivideoita ja täyspitkän levyn säveltäminenkin on jo aloitettu. Debyytti albumillekkin on jo levyllisen verran biisejä tuotanto vaiheessa ja lisää tulee jatkuvasti. Eli hommaa kyllä piisaa!"

Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Jake: "Sudenkehdolla homma hoituu niin, että joko minä tai Baze alkaa työstää demoa omassa kotistudiossaan, tekee viitteelliset rummut ja bassoraidan demolle myös. Juho saa sitten melko vapaat kädet tehdä lopulliset rumpusovitukset. Tietenkin näitä jonkin verran yhdessä treeniksellä katsotaan. Minä myös suurimmaksi osaksi sanoitan biisit, niin joko laulan demot Nicolle valmiiksi omassa kotistudiossani, mistä tulee rakenne ja laulumelodia tutuksi tai vaihtoehtoisesti Nico nappaa vain sanoista ja biisin instrumentaalista kopin ja tekee rytmitykset ja laulumelodian itse, tuo sen treeneihin jossa sitä "makustellaan" yhdessä ja kun laulun puolelta alkaa olemaan homma hanskassa, Nico demottaa itse laulut taustoihin, jotka miksaan ja masteroin demolle jatkojalostusta vaille valmiiksi. Tämä on siis sitä alkupään tuottamista. Minä myös sävellän kosketinsoitin melodiat omassa kotistudiossani. Biisien säveltäminen on mennyt suurinpiirtein 50/50 Bazen kanssa. Myös rumpalimme Juho on ottanut osaa sanoitusten tekoon. Esim. Pahuuden Riivaaman sanat ovat Juhon kynästä." 

Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Baze: "Tällä hetkellä alla ei ole vielä yhtään keikkaa tällä kokoonpanolla, koska olemme niin tuore yhtye. Kaikilla on kuitenkin keikkakokemusta. Toisilla vähän vähemmän ja toisilla enemmän. Keikkoja aletaan ottamaan blakkariin EP:n ilmestyttyä eli nyt 1.9.2023 alkaen. Bändi tulee olemaan lavalla erittäin läsnäoleva ja kappaleisiin uponnnut ja jos tätä sanaa nyt voi käyttää, niin viihdyttävä. Biisimmehän eivät ole mitään 250 tempon blastbeattia, eli lavalla ei nyt kuitenkaan hirveästi riehuta, mutta otamme tämän siltä kantilta, että kun biisit kertovat suurimmalle osalle ihmisistä ne koetut tunteet ja elämän, niin pyrimme välittämään nämä tunteet mahdollisimman aitoina ja lähestyttävinä myös lavalla. Sanoitukset, kun kertovat suurimmaksi osaksi elämästä ja nimenomaan niistä kipeistä asioista mitä elämässä on koettu ja tullaan kokemaan. Läsnäolevana ja raakana itsenään. Päin naamaa heitettynä."

Uusimman levynne nimi: Jake: "Uusimman levymme nimi on Elämän B-Puolia, joka on 5 kappaleen EP julkaisu. Levyllä tuodaan sanoituksellisesti ulos elämän synkkiä hetkiä. Siksi levy on myös sopivasti nimetty. Eikös ne "huonoimmat" tuotokset laiteta sinne vinyylin B puolelle. Samoiten elämässä. Heh heh!"

Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Baze: "Tulevan EP:n taustat ovat syvällä elämän haavoissa, jotka ovat alkaneet arpeutua rumasti, mutta pysyvästi. Meidän lauluthan on tehty omista kokemuksista tai maailmassa ympärillä tapahtuneista asioista. Eli inspiraationa toimii se elämä kaikkine sen harmaana tahi jopa mustana näkyvinä asioina"

Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Jake&Baze: "Voih! Niitä on niin monta! Kyllähän esim. Suomessa on jo niin paljon todella hyviä metallibändejä, ettei niitä ulkomailta tarvisi etsiä… Kyllähän itse haluaisin lähteä kiertämään esim. Before The Dawnin kanssa, varsinkin kun he kiinnittivät siihen upeaa laulantaa laulavan Paavo Laapotin.Jake toteaa. Toinen minkä kanssa haluaisimme jakaa saman lavan olisi Ville Laihiala & Saattajat. Jotenkin tuntuu siltä, että ajatusmaailma musiikillisesti voisi mennä heidän kanssa hyvin yksiin!, summaa Baze"

Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Jake&Baze: "Jos koko EP:n ottaa tähän mukaan, niin kyllä sieltä nousee kaksi biisiä muiden ylitse. Biisit ovat -Viimeinen Matka- ja -Rakkaus ja Tuonela-, luulemme, että koko bändi jaksaa tämän saman asian ja yksinkertaisesti siksi, että ne ovat omiin korviimme ehkä ne kovimmat biisit koko levyltä"

Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Jake: "No nyt itse kuuntelen tässä taustalla uusinta Before The Dawnia, kun tätä haastattelua teen, mutta minulle henkilökohtaisesti kolahtaa tällä hetkellä moni melodinen ja vähän rankempikin yhtye. Arch Enemystä, Mayhemiin. Levylautasella on pyörinyt nyt paljon Suomalaista metallia ja rockia. Mm. Hanoi Rocks on luureista tullut kiitettävällä volyymilla, senarit(Sentenced) pyörii tasaisin väliajoin ja muu "vanhempi" kama.. Myös Viikatetta on tullut kuunneltua jonkin verran, kuin Stratovariustakin. Stratovariuksen uusin oli aivan mielettömän kova lätty! Minulla on niin laaja musamaku metallin ja rockin puolelta, että vaikea enempää eritellä, mutta siihen se melkeimpä sitten jääkin. Metalliin ja Rockiin. Me kaikki Sudenkehdossa kuuntelemme pääasiassa metallia ja raskasta rockia"

Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Jake: "Tällä hetkellä EP:tä tulee saamaan pelkästään suoratoistona, mutta cd painoskin tulee jossain vaiheessa. Seuratkaa sivujamme, jos haluatte lätyn ostaa myös fyysisenä versiona. Merchiäkin painatetaan jossain vaiheessa, kun ennätetään. Focus on tällä hetkellä täysin uuden musiikin ja musiikkivideoiden jne. Tekemisessä ja keikkojen etsimisessä.

Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Baze: "Käykää kuuntelemassa meidän tuotantoa Spotifyssä ja muissa suoratoistokanavissa, katsokaa musavideomme, tulkaa keikoillemme, kun keikat alkavat ja tukekaa muutenkin, niin meitä kuin muitakin pienempiä yhtyeitä ostamalla heidän fanituotteitaan ja jos mahdollista, fyysisiä levyjään ja vaikka emme olekkaan mitään moraalinvartijoita itsekkään, niin muistakaa yrittää käyttäytyä somessa, vaikka juuri teidän korvaan jonkin bändin musiikki ei olisikkaan mieluista. Suurinosa bändeistä kuitenkin tekee hommaa sydänverellään ja rakkaudesta "lajiin".

16.7.2023

Sudenkehto julkaisee toisen singlen Perjantaina 28.7.2023!

Sudenkehdon toinen singlelohkaisu nimeltään UNEEN HAUDATTU tulevalta 5 kappaleen EP: ltä näkee päivänvalon kaikissa striimauspalveluissa ja youtubessa videona Perjantaina 28.7.2023!

EP julkaistaan loppukesästä 2023. Seuraa somekanaviamme tai kotisivujamme, niin saat ensimmäisenä tietää julkaisun ajakohdan!

Alla linkit sivustoihimme:

https://www.sudenkehto.fi/

https://www.instagram.com/sudenkehto/

https://www.facebook.com/Sudenkehto

Uutta singleämme odotellessa, käy kuuntelemassa ensimmäinen singlemme PAHUUDEN RIIVAAMA mm. Näistä linkeistä:https://open.spotify.com/album/0zuAnAfF6May7tse7K74pP…

Ja musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=WQ9Pxny9BAk 


12.6.2023

Kaaoszine julkaisi uutisen Sudenkehdon EP:n valmistumisesta!

"Sudenkehto valmistelee tulevan EP:n julkaisua

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.5.2023


Seinäjoki–Vaasa-akselilta ponnistava suomenkielistä melodista/melankolista metallia ja rockia yhdistelevä Sudenkehto on siirtynyt kuun puolivälissä studioon äänittämään EP-julkaisuaan, joka sisältää viisi kappaletta. Ensimmäinen singlelohkaisu julkaistaan kesäkuun viimeinen päivä musiikkivideon kera.

Bändi kertoo musiikistaan seuraavasti:

"Sudenkehto on suomalainen melodista/melankolista metallia ja rockia yhdistelevä yhtye, jonka päälaulukieli on suomi. Yhtyeen voimavaroina voidaan pitää mieleenpainuvia lead-kitaroita ja koskettimia, upeaa puhdasta laulantaa, usein melankolisia ja joskus jopa hämmentäviä sanoituksia ja vahvoja riffejä."


9.6.2023

Sudenkehdon ensimmäisen singlen nimi ja kansi julki!

Sudenkehto jukaisee ensimmäisen virallisen singlensä Perjantaina 30.6.2023. Kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. Kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo. Seuraa ilmoittelua! Pahuuden Riivaama niminen kappale on osa myöhemmin loppukesästä julkaistavaa 5 kappaleen EP levyämme. Ota myös meidän some kanavamme haltuun, josta löytyy kaikenmoista sälää ja tietoa bändistä! Vinkkaa bändistä myös kavereille!